Γιορτή Κερασιού

Η Γιορτή Κερασιού είναι ένα παραδοσιακό πανηγύρι όπου Γιορτάζεται στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου με μουσική και κεράσματα όπως φρέσκα κεράσια και γλυκό του κουταλιού κεράσι. 

Ξεκίνησε  από το 1978 από τον τότε Σύλλογο Νέων Αγίου Λαυρεντίου στην κεντρική πλατεία του χωριού και διοργανώνεται έως και σήμερα από τον τωρινό Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου. Οι εκδηλώσεις της γιορτής ήταν αφιερωμένες στην στήριξη και την ενίσχυση της κερασοπαραγωγής που σε παλιότερες εποχές αποτελούσε σημαντικό πρόσοδο στο αγροτικό εισόδημα των κατοίκων του χωριού. 

Σήμερα, αν και η παραγωγή είναι περιορισμένη, στην περιοχή του Αγίου Λαυρε΄ντίου εξακολουθούν να ευδοκιμούν κάποιες παλιές ποικιλίες και να παράγεται εξαιρετικός καρπός. Για την συνέχιση αυτής της παράδοσης του εορτασμού, συνεργάζονται κάθε χρόνο, παραγωγοί, επαγγελματίες, κάτοικοι και τοπικοί φορείς.

Φωτογραφίες Γιορτής Κερασιού

Παλιές Αφίσες Γιορτής Κερασιού

Βίντεο Αρχείο

36η Γιορτή Κερασιού, Αγιος Λαυρέντης 2019

32η Γιορτή Κερασίου - Χορεύουν κάτοικοι του Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, στην γιορτή κερασιού 2015

Πηγές Εικόνων: Θοδωρής Τσιαχτής, Αναστασία Λύτρα, Βλάχου Ελένη, Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, Stavros Bagtziloglou, John Zoi, Ιωάννα Γούσιου

Πηγές Βίντεο: Αναστασία Λύτρα, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΛΑΣ